Proizvodni program opruga

 

Opruge su jedan od revolucionarnih izuma koji je bitno uticao na razvoj čovečanstva. Danas ih ima svuda: od sprej boce do traktora ili voza. OPRUGE PIKIĆ proizvodi sve vrste opruga prečnika žice od 0.2mm do 20 mm, opružnih osigurača i opruga od opružnog lima. Proizvodimo kako kompresione opruge (cilindrične ,konusne ,buričaste I kombinovane ) tako i ekstenzione (sa svim vrstama ušica) i torzione opruge sa različitim oblicima krajeva. Uz to, proizvodimo i specijalne opruge po crtežu,uzorku i zahtevu kupca, opružne osigurače i žičane elemente i opruge od opružnog lima po zahtevu kupca. U proizvodnji opruga koristimo najkvalitetnije materijale kao što su: čelična patentirana žica (EN 10270-1 odnosno DIN-17223-1), ventilska žica – oteva (EN 10270-2 odnosno DIN-17223-2), hrom–nikl žica-prohrom (EN 10270-3-1.4310 odnosno DIN-17224), opružni čelik (EN 10089 odnosno DIN-50CrV4), opružni lim (EN 10089 odnosno DIN-51 CrV4) kao i ostale vrste opružnog materijala po zahtevu kupca. S obzirom da posedujemo kako klasičnu tako i najsavremeniju opremu za proizvodnju opruga ali i kompjuterizovanu liniju za ispravljanje žice prečnika do 6 mm i izradu zavarene mreže dimenzija okca minimalno 15x20 mm, maksimalno po želji kupca, u mogućnosti smo da tržištu ponudimo i sve vrste žičanih elemenata od opružne i svetlo vučene žice .

go single page
go single page
go single page

kompresione OPRUGE

Ova vrsta opruga radi opterećena na pritisak i kombinovano na pritisak i na torziono uvijanje.
U kompresione opruge spadaju:
• Cilindrične opruge,
• Konusne opruge,
• Buričaste opruge i
• Specijalne opruge

Ove opruge mogu biti sa brušenim i ne brušenim krajevima, a opruge koje još dodatno rade na uvijanje krajevi opruge se rade po zahtevu.

Napomena: uz sve izradjene opruge dostavljamo preteću dokumentaciju:
• Atest o kvalitetu materijala
• Potvrdu o kvalitetu proizvoda

Specijalne opruge

Pod speciajlne opruge spadaju opruge za posebne i različite namene. One otstupaju od standardnih opruga po obliku ,dimenzijama i nameni. Za izradu ove vrste opruga potrebno je veliko iskustvo i tehnička priprema po čemu smo i prepoznatljivi. Ove opruge se izrađuju od opružne žice svih vrsta i opružnog lima

 

 

 

 

 

 

 

Ekstenzione opruge

Ekstenzione opruge ili opruge na istezanje imaju široku primenu, prilagođavaju se različitim mestima ugradnje.
Izradjuju se iz više delova spojenih u jednu celinu čvrstom ili prilagodivom vezom, sa različitim vrstama kuka:
• Standardna (Nemačka, Engleska) kuka,
• Izdužena,
• Dupla,
• Okretna i
• Specijalne kuke po zahtevu što se može videti iz priloženih fotografijago single page
go single page
go single page

Torzione opruge

Torzione opruge ili opruge na uvijanje kod izrade ovih opruga svi elementi opruge se prilagođavaju funkciji i mestu ugradnje kao što su:
• Oblik opruge,
• Smer navoja,
• Krajevi opruge.

 

 

 

 

 

 

Opružni osigurači i alke

Proizvodimo sve vrste opružnih osigurača raznih oblika i dimenzija po zahtevu kupca (O–oblik,omega i beta oblik), osigurače za rupe i osovine. Osigurači iz našeg proizvodnog programa imaju veliku primenu u mašinskoj i elektro industriji. Proizvodimo i sve vrste žičanih alki i zakački za priveske, lance i proizvode za druge namene po zahtevu kupca. Sve osigurače i alke proizvodimo od opružnih matrerijala ,svetlo vučene žice i materijala po zahtevu kupca.

Vareno platno-Mreže

Vareno platno ima široku primenu u građevinskoj bravariji,mašinstvu i individualnim domaćinstvima. Imamo dobar kvalitet u dimenzijama i tvrdoći varenja . Proizvodnja varenog platna se obavlja na kompjuterizovanoj liniji za izradu žičanih mreža i ispravljanje i sečenje žice na meru do Fi 6 mm . Ostale dimenzije radimo po zahtevu kupca.

 

 

 

"Pozovite nas na" : 011 78 60 219